Díky za dokumentační soupis!
Dobrý den, svým albem chat jste mi připomněla některé krásné zážitky z dětství, které jsem strávila jako dcera polesného Ing. Josefa Šplíchala na polesí v Karlově pod Pradědem. Díky " zeleným kořenům" jsem vystudovala lesařinu a provdala se do lesácké rodiny ve vedlejším údolí Jeseníků - Vrbna pod Pradědem. Pracuji u Lesů ČR v Šumperku a tak jsem poznala další část Jeseníků. Většinu chat z vaší kartotéky znám, některé ještě chybí. Například tzv. Goeringova chata na úbočí Velkého kotle, Sokolí chata z videlské strany a další. Snad se mi podaří je v dohledné době navštívit a doplnit váš seznam.
Díky za zachycení unikátní atmosféry některých loveckých chat, víc a víc nám zvětrává a mění se na komerční zápach :-)
Hana Komárková
P.S.
Silonova chata se jmenuje podle lesního rady Jiřího Slona, který si upravil příjmení na pro něj přijatelnější: Silon. Vím to od tchána, který pracoval od poválečných let až do svého důchodového věku na polesí Vidly a měl chatu na revíru. Dodnes ve Vidlích žije a jeho vzpomínky by vydaly na několik knih :-).